Gabriela Airinei

Prima persoana cu diabet tip 1 care a facut turul Romaniei pe bicicleta!

Gabriela-Elena Airinei, descoperita cu Diabet tip 1 in anul 2002, iar in 2004 am devenit mamica de baietel perfect sanatos.

Dupa ce in 2011 si 2013 am fost la Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educatie medicala specifica si Recuperare pentru copii si tineri "CRISTIAN SERBAN" Buzias si stiind ce inseamna sa-ti scada sau creasca glicemia, sa constientizezi simptomele ca si adult, am realizat cum este pentru un parinte care are un copil cu diabet si nu poate sa explice ceea ce simte.

Inca de atunci am inceput sa ma gandesc cum as putea si ce as putea face sa ajut macar pe cativa dintre ei sa duca o viata cat mai aproape de cea a unui copil sanatos.

Acum cativa ani au aparut bicicletele in viata noastra. Am inceput sa fim aproape de ture, a aparut Bike Sensation. Odata cu Bike Sensation am inceput sa ne gandim des la bicicleta, Paul (juniorul care anul viitor face 13 ani) a prins si el drag de biciclete, de mers la competitii.

2015 a fost anul in care sotul meu, Cristian, a spus "Hai sa mergem in Bulgaria pe bicla!". Asa ne-am urcat pe bicicleta in Vama Veche, pe ploaie si au urmat 3 zile de pedalat, Kaliakra si retur. Nu mult, 150 km, dar pentru mine a fost prima aventura, nu credeam ca o sa pot, nu am crezut niciodata ca o sa pot. A fost bine, mi-a placut, m-am simtit bine, nu am avut probleme cu glicemia, singurele dureri au fost date de sa, dar e chestie de obisnuinta, de antrenament, de forma a sei.

Acum sa va povestim cate ceva despre proiectul "DA, SI EU POT!" si care credem noi ca va fi unul plin de surprize atat pentru noi, cat si pentru copii ce vor beneficia de pe urma lui.

Intr-o seara linistita din septembrie 2016, ne uitam la televizor si am spus: "Ce-ar fi daca am face turul tarii pe bicla, asta da aventura?". Nu ne-a luat mult sa realizam ca se poate si asa s-a infiripat ideea, am batut palma si ne-am promis ca nu dam inapoi, ca ne antrenam si incercam.

Turul Romaniei cat mai aproape de granite: 30 zile de pedalat, 2.891 km (4.120 m diferenta de nivel pozitiva, 4.110 m negativa). Sambata, 12 Noiembrie, la conferinta dedicata zilei internationale a diabetului, a fost prezentat programul "Da, si eu pot!"

De ce este interesanta incercarea noastra? Tocmai pentru ca am diabet tip 1, insulinodependent, ceea ce presupune atentie la tot, la ce, la cat si cand mananci, la efort, la somn.

Iti controleaza viata aceasta boala, iti faci viata dupa cum vrea pancreasul.

slider1
slider2
slider3