Activitatea noastra

Proiectul ,,Da, si eu pot!" este rezultatul unor experiente personale ale celor doi initiatori. Gabriela-Elena Airinei a fost diagnosticata cu diabet tip 1 in anul 2002, an din care a inceput lupta ei cu monitorizarea glicemiei: 4 intepaturi zilnic pentru monitorizarea glicemiei si alte 4 pentru administrarea insulinei, mai bine de 2.920 de intepaturi intr-un an. Dupa 15 ani de diabet si peste 43.800 de intepaturi, Gabriela s-a intrebat cum suporta un copil toata aceasta suferinta, mai ales ca, in cazul copiilor, pot fi si 10 intepaturi intr-o zi doar pentru masurarea glicemiei si alte 5 pentru administrarea de insulina.

Programul "Da si Eu Pot" lansat in noiembrie 2016 a demonstrat ca o persoana cu diabet poate sa traiasca normal si poate sa faca un efort sustinut, cu o monitorizare constienta.

In cadrul proiectului "Turul Romaniei pe bicicleta, cu diabet" am parcurs intre 25 iunie 2017 si 25 iulie 2017, 2.600 kilometrii pe biciclete, facand turul Romaniei cat mai aproape de granita. Am pedalat 26 zile, insumand 135 ore petrecute in sa, pedaland. Am vizitat 21 judete, am avut intalniri cu comunitatea locala a persoanelor cu diabet, am intalnit autoritatile si presa locala. Zilnic am avut interventii telefonice in direct pe Radio Bucuresti FM, am oferit interviuri in orasele mari - Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Timisoara, Arad, Suceava, Botosani, Iasi, Galati, Constanta, Calarasi si Bucuresti. Tricourile albastre au fost vazute timp de o luna, pedaland prin soare, vant si ploi, perioada in care am strans fonduri pentru a ajuta copiii cu diabet tip 1 din Romania, am vorbit cu autoritatile locale despre problemele celor cu diabet, am ascultat parintii cu copii cu diabet. In total campania de donatii si sponsorizari a strans peste 12,000 euro, bani ce s-au regasit in sisteme de monitorizare si consumabile pentru acestea.

Aportul lui Cristian Daniel AIRINEI, vine din pasiunea lui pentru sport si efortul sustinut pe care acesta l-a aratat Gabrielei in toata aceasta perioada de timp. Cu temperamentul unui sportiv, cu mult fair play si dorinta de a face bine celor din jur, acesta a avut menirea de a pune la punct detaliile de implementare ale proiectului.

Numai cu efortul lor conjugat, impreuna am reusit ca in prima etapa a proiectului, in parteneriat cu Asociatia ,,Sprijin pentru Diabet!", sa deruleze editia I-a a proiectului cu tema: ,,Turul Romaniei pe bicicleta cu diabet" in care am obtinut urmatoarele rezultate notabile: