Activitatea noastra

Ne propunem sa aducem in atentia autoritatilor responsabile in gestionarea problematicii diabetului zaharat in Romania, problemele persoanelor cu diabet.

Este cunoscut faptul ca in Romania, persoanele cu diabet insulinodependent se confrunta cu o serie de probleme generate de:

  • lipsa senzorilor de monitorizare a glicemiei
  • numar insuficient de teste pentru determinarea glicemiei
  • nedecontarea 100% a analizei ce determina variatiile glicemice
  • numar insuficient de ace pentru administrarea insulinei

Incercam sa amintim autoritatilor ca este mult mai eficient sa combati, sa previi si sa eviti aparitia complicatiilor asociate diabetului tip 1. In managementul diabetului tip 1 este foarte importanta mentinerea glicemiilor in parametrii, fapt dovedit medical. Existenta fluctuatiilor glicemice mari duce la aparitia de complicatii si a comelor diabetice, iar folosirea unui senzor de monitorizare continua a glicemiei nu face decat sa evite si sa anunte aceste fluctuatii. Exista un control mult mai eficient, al pacientului, apartinatorului dar si a medicului prin urmarirea in timp real, online a evolutiilor glicemice.

Un alt aspect urmarit prin acest proiect educarea persoanelor cu diabet zaharat tip 1 prin puterea exemplului. Prin exemplul personal, Gabriela a dovedit ca o persoana cu DZ1 poate face miscare, ii face bine miscarea si se poate comporta exact ca o persoana normala. Vrem sa continuam si sa ajungem si in comunitatile din centrul tarii.

Mediatizarea existentei diabetul zaharat tip 1 in Romania, prin prezenta pe canalele media a problemelor si a lipsurilor cu care se confrunta persoanele cu diabet tip 1. Intalniri cu autoritatile in care sa discutam problemele locale ale persoanelor cu diabet, intalniri medici - pacienti - autoritati in care sa se aduca la cunostiinta problemele intampinate la nivel de comunitate.