Activitatea noastra

„ASOCIATIA DA, SI EU POT!“ a aparut cu scopul de a identifica, initia, organiza si promova orice fel de actiuni care sa contribuie la prevenirea, combaterea, tratarea, monitorizarea si gestionarea corecta a diabetului zaharat, la nivelul mijloacelor si tehnicii medicale existente in acest domeniu la nivel mondial.

In vederea realizarii scopului pentru care a fost infiintata „ASOCIATIA DA, SI EU POT!“, membrii acesteia vor actiona cu prioritate pentru atingerea urmatoarelor obiective:

  • Organizarea si sprijinirea financiara a unor actiuni de educatie a populatiei, a persoanelor cu diabet si a familiilor acestora cu privire la problematica diabetului si complicatiile sale, urmarind in principal promovarea importantei miscarii si a sportului, a metodelor de monitorizare si importanta monitorizarii glicemiei.
  • Asociatia va oferi sprijin persoanelor cu diabet zaharat, in vederea cresterii nivelului calitativ de investigare, tratare si ingrijire prin asigurarea accesului sau a fondurilor necesare pentru acestea.
  • Organizarea de intruniri, evenimente, seminarii, conferinte, intalniri formale si informale, precum si comunicari informative in randul populatiei, pregatirea acesteia pentru adoptarea celor mai noi si eficace metode de prevenire, tratare, monitorizare si gestionare corecta a diabetului zaharat – inclusiv editarea, publicarea si distribuirea de brosuri, pliante si alte materiale educative cu impact pozitiv asupra sanatatii persoanelor cu diabet zaharat.
  • Asociaţia va promova in mass-media subiecte legate de diabet zaharat si de importanta miscarii catre publicul vizat: persoane cu diabet zaharat si familiile acestora, parinti, doctori, autoritati din domeniul sanitar si al educatiei, lideri de opinie, presa etc.
  • Organizarea de ture de bicicleta, excursii, tabere cu si pentru persoanele cu diabet, sau fara, in vederea strangerii de fonduri necesare desfasurarii activitatii asociatiei.
  • Organizarea de actiuni care sa promoveze mersul pe bicicleta, miscarea si sportul. Organizarea de concursuri pentru incurajarea practicarii sportului in randul persoanelor cu diabet.
Echipa Da, Si eu Pot - pedalam impotriva diabetului