Ziua mondiala de lupta impotriva diabetului - 14 Noiembrie

 


Milioane de oameni cu diabet din intreaga lume nu au acces la ingrijirea diabetului.


Persoanele cu diabet au nevoie de ingrijire continua si sprijin pentru a-si gestiona starea si a evita aparitia complicatiilor.


Medicina, tehnologiile, sprijinul si ingrijirea trebuie sa fie puse la dispozitia tuturor persoanelor cu diabet. Dar, pentru a avea acces la ele, trebuie sa stie ca exista. 

Inca de la infiintare asociatia "Da, si eu pot" a aratat celor cu diabet noutatile din domeniu. In turul Romaniei multe au fost intrebarile despre senzori, care atunci erau la inceput. De atunci, am inceput si prezentari in scoli, in ultimii 4 ani am avut ocazia sa vizitam peste 30 de scoli din mai multe judete, ocazie cu care am vorbit elevilor despre diabet, despre nutritie, despre importanta vizitei la medic. In toate aceste ocazii am fost insotiti de medici de diabet si nutritie si am efectuat determinari de glicemii, dar si masuratori de greutate / inaltime, deci IMC. Am putut cu aceasta ocazie sa afirmam statistic ca Romania are o problema, copii sunt spre supraponderali. 


Din aceasta constatare, dar si ghidati de concluziile Forumului Roman de Diabet, dar si cu alarmarile internationale, ne-am propus sa ajutam la descoperirea persoanelor aflate in prediabet, sau cu diabet nedescoperit. Totodata ne dorim sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste viata sedentara si alimentatia nesanatoasa. 


Ne propunem sa ne intanim cu publicul aflat in Plaza Romania - Bucuresti despre aceste aspecte, sa vorbim despre diabet, cause diabet tip 2, preventie in diabet tip 2, simptome. Cu ajutorul asistentilor medicali vom face determinari de glicemie. Vom imparti pliante si baloane albastre. 


Asadar, ne vedem duminica, 13 noiembrie 2022, la parterul Plaza Romania (Drumul Taberei, sector 6) incepand cu ora 11.00



Posted in: diverse