provocare si vointa

A.P.A.A. - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune si "Da, si eu pot - pe bicicleta cu diabet" are placerea de a va invita sambata, 24 Noiembrie la evenimentul de prezentare a activitatii noastre. 
#provocaresivointa


24 Noiembrie 2018 (09.00 - 18.00)
Sala Luvru, Hotel Capitol, Bucuresti


Evenimentul este fara taxa, dar incurajam donatiile. Pentru confirmare va rugam sa completati urmatorul formular


Avem placerea de a-i avea intre noi, pentru a asculta povestile lor de viata pe: Roddy Riddle, Tibi Useriu, Tanase Vlad si Radu Paltineanu. Acesti oameni nu au nevoie de prezentare, dar vom avea deosebita placere sa va spunem cateva cuvinte care nu au cum sa acopere realizarile lor. 

Roddy Riddle, ex-ciclist international rutier si diabetic tip 1. 

 


"Am fost diagnosticat cu diabet la varsta de 40 de ani, iar pana in acel moment stiam foarte putine despre aceasta afectiune. Scriu aici pentru a creste gradul de constientizare a diabetului de tip 1 si de a inspira oamenii sa isi asume un control mai bun asupra starii lor, astfel incat acestia sa poata duce o viata fara limitari. Sunt dovada vie ca se poate. Roddy Riddle, din Inverness, a completat cursa 6633 Arctic Ultra - descris ca fiind unul dintre cele mai dure, mai reci si mai vantoase curse de picior - din lume - pe locul al doilea si cu o zi inainte de termenul limita. Prin trecerea liniei de sosire pe malurile Oceanului Arctic de la Tuktoyaktuk din nordul Canadei, el a obtinut de asemenea distinctia de a fi primul diabetic de tip 1 care a finalizat faimoasa provocare de 350 de mile / 563 km. Fostul ciclist scotian a luat parte la eveniment si in 2016, dar a fost obligat sa renunte in ziua a saptea din cauza durerilor de spate.
El a finalizat, de asemenea, numeroase curse lungi, inclusiv "pedeapsa" de 230 km Marathon de Sables din desertul Sahara.

Romanul Tibi Useriu este singura persoana din lume care a reusit sa castige de trei ori la rand cel mai dur maraton din lume, Ultra 6633. Performanta sa a starnit admiratia tuturor, dar putini stiu ca Tibi Useriu are o poveste de viata incredibila, demna de un film de aventuri.


Dezvaluirile despre drumul sau in viata, de la infractorul care a evadat din doua inchisori si a fost vanat de Interpol, si pana la sportivul de anduranta care este astazi, au fost facute chiar de Tiberiu Useriu, intr-o carte. 
"Cursa NU s a terminat dar Tibi Useriu s-a invins ! Tibi s a castigat demult! 
Intr un iad alb inainteaza la -38 de grade fara piele pe talpi.
Cu fiecare pas dureros calca in picioare frici, neputinte, dureri. 
Ale lui si ale noastre.
TIBI, Sania ce o tragi dupa tine e din ce in ce mai grea. Stiu. 
E plina cu toata dragostea si admiratia noastra. 
Cu toate gandurile si rugile noastre pentru tine.
Tibi, te-ai invins deja. Te-ai castigat deja!
Stiu, drumul nesfarsit e in tine...Go, baiatule. 
Sa fii sanatos si sa ti dea Dumnezeu putere !
Si nu uita ca te iubim si ti multumim pentru tot!", Oana Pellea.

Vlad Tanase "Trebuie sa vrei, nu sa iti doresti, aici e cheia"
Alerg din pasiune pentru acest sport, iar uneori mai fac si cate un triatlon, totul in timpul liber. Da, exact acel timp liber care si mie-mi lipseste de foarte multe ori, dar pe care reusesc sa mi-l fac rost, printre slujba full time si alte obligatii sociale.
Exista o voce care imi spune ca am dus pasiunea asta la extrem alergand distante cu trei cifre, in conditii uneori ostile sau pe parcursul catorva zile. Alta voce imi spune sa caut provocari tot mai interesante.
De fiecare data pana acum, cea de-a doua voce a castigat si m-am intrebat de ce? Pentru ca sportul de anduranta ma face pe mine sa simt ca traiesc, ca ma bucur de prezent, de-asta. Si tare mult m-as bucura sa incerci macar sa ma intelegi luand parte fie doar ca simplu spectator la un astfel de eveniment.
Si daca ai nevoie de un imbold, sunt aici sa-ti impartasesc din gandurile, trairile, aventurile si cunstintele mele. Poate asa, candva, imi vei da dreptate. Poti.

Radu Paltineanu: "Am plecat in aceasta aventura pentru 9 luni de zile, si iata-ma, s-au implinit 3 ani de cand umblu si invat, de cand incerc sa cunosc lumea si pe mine, de cand pedalez Americile, bucatica cu bucatica.


Roman - Canadian, alpinist, cicloturist si blogger, Radu este mai presus de toate un pasionat al aventurii si calatoriei. Daca in 2013 traversa in echipa mare parte a Scandinaviei si Europei de Est pe bicicleta (peste 2,400 de km) pentru a trage un semnal de alarma in privinta proiectului minier propus la Rosia Montana, anul ce a urmat, acesta a decis sa traverseze intreaga Europa si Asie centrala cu autostopul. Cu ocazia inncheierii expeditiei de peste 14,000 de km parcursi cu autostopul de la Paris la Teheran. In Iran, Radu organizeaza si o ascensiune pe varful Damavand (5671 m), cel mai inalt varf vulcanic al Asiei, incepand astfel proiectul "7 Volcanic Summits". In 2015, Radu si-a propus un proiect si mai ambitios, si anume sa fie primul roman care traverseaza cele doua Americi pe bicicleta, din Alaska pana in sudul Argentinei, pedaland prin toate tarile nord, central si sud americane. Pe scurt, asta inseamna peste 34,000 de km de pedalat (initial proiectul includea doar 24.000 de km pe directia nord-sud), 22 de tari (+1 teritoriu) (initial proiectul cuprindea doar 14 tari) si multe dificultati si obstacole. Mai mult, in cadrul aceleiasi expeditii Radu are in plan si doua ascensiuni spectaculoase, pe cel mai inalt varf vulcanic al Americii de Nord, vf. Orizaba (5636 m), respectiv pe cel mai inalt varf vulcanic al Americii de Sud, vf. Ojos del Salado (6893 m).

Lista invitatilor este deschisa, mai avem surprize.


Posted in: traseu2018