Dimineata era perfecta, apoi totul s-a schimbat

Stiati ca bolile cardiovasculare sunt cauza numarul 1 de dizabilitati si deces la persoanele cu diabet zaharat tip 2?

Afectiunile cardiovasculare se refera la toate bolile care afecteaza inima si vasele de sange. Diabetul de tip 2 provoaca o crestere a glicemiei, ceea ce ulterior poate duce la deteriorarea vaselor de sange. Aceasta deteriorare se manifesta prin acumularea de grasimi in vasele de sange si ingustarea arterelor, ceea ce la duce la reducerea fluxului sanguin.

De asemenea, glicemia ridicata poate provoca formarea de cheaguri de sange foarte periculoase.

La persoanele cu diabet zaharat de tip 2, riscul cardiovascular ramane ridicat chiar si atunci cand nivelul de zahar din sange este controlat.

Daca suferiti de diabet zaharat tip 2, aveti un risc mai mare de a face atac de cord si accident vascular cerebral decat restul persoanelor.

De aceea, este obligatoriu sa consultati medicul dumneavoastra de familie sau specialistul diabetolog cu privire la tratamentul si modul de viata pe care  trebuie sa-l adoptati, reducand astfel riscul de atac de cord si accident vascular cerebral.

Iata o lista de intrebari pe care trebuie sa le puneti medicului specialist si care va pot ajuta sa intelegeti legatura dintre diabetul de tip 2 si bolile cardiovasculare, pentru a afla cum se poate reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral:

  1. Daca am diabet de tip 2, prezint un risc mai mare de a face atac de cord sau atac vascular cerebral?
  2. Cum pot reduce riscul de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral?
  3. Pierderea in greutate poate ajuta la reducerea riscului de a face atac de cord si accident vascular cerebral?
  4. Tratamentul meu actual pentru diabet zaharat de tip 2 reduce atat glicemia, cat si riscul de a face un atac de cord si atac vascular cerebral (AVC)?

Mai multe informatii gasiti aici


Posted in: preventie tip 2