Gretuit pentru cei mici

30 de copii cu diabet de tip 1 vor avea acces gratuit, prin intermediul a trei asociatii de pacienti, la dispozitive care le monitorizeaza valorile glucozei in timp real (CGM).

Monitorizarea continua a glucozei usureaza gestionarea diabetului pentru numerosii parinti ai copiilor cu diabet de tip 1, care monitorizeaza in mod obisnuit nivelul de glucoza al copilului prin intepaturi in degete.

Asociatiile de pacienti Sprijin pentru DiabetASCOTID si Da, si eu pot! ofera fiecare cate zece kituri de inceput cu o utilizare de 10 zile copiilor cu diabet, pentru a le permite acestora sa incerce gratuit sistemul Dexcom ONE.

Acesta utilizeaza un mic senzor si un transmitator portabil care poate fi purtat timp de pana la 10 zile, eliminand necesitatea intepaturilor dureroase in degete. Senzorul discret poate fi aplicat fie pe partea anterioara a bratului, fie pe abdomen sau pe partea superioara a feselor pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 17 ani. Senzorul masoara nivelul de glucoza din lichidul interstitial, iar transmitatorul trimite o citire a nivelului de glucoza la fiecare 5 minute catre un smartphone sau un receiver compatibil. Aplicatia arata care este nivelul actual al glucozei si incotro se indreapta tendintele, iar alertele personalizabile pot fi configurate pentru a va anunta daca atingeti pragurile de glucoza ridicata sau scazuta.

Sistemul poate fi utilizat de copiii cu varsta de peste doi ani si poate fi folosit fie cu un telefon mobil compatibil, fie cu un receiver dedicat. Kitul de inceput contine un senzor si un transmitator care pot fi utilizate timp de pana la 10 zile. Cei interesati sa primeasca gratuit un kit de inceput de 10 zile pentru copilul lor trebuie sa contacteze una dintre urmatoarele organizatii de pacienti: Sprijin pentru DiabetASCOTID sau Da, ai eu pot!

Pentru asociatia noastra ne puteti contacta pe facebook sau pe email dasieupot@gmail.com



Posted in: Sponsori