Acces la sanatate, acces la viata - 2019

ACCES LA SANATATE, ACCES LA VIATA

Asociatia "Da, si eu pot sa lupt cu diabetul!", in colaborare cu Clinica Smart Nutrition, desfasoara in luna noiembrie 2019 cu sustinerea OMV Petrom, a-2-a editie a campaniei educatioanale de informare si preventie pe tema diabetului zaharat si a unui stil de viata sanatos. 

Campania derulata sub forma unei caravane educationale este dedicata elevilor de gimnaziu si profesorilor din 10 scoli din judetul Teleorman. 

Aflat la a doua editie, Caravana educationala "Acces la sanatate, acces la viata" va ajunge in acest an in scoli gimnaziale din judetul Teleorman. Elevii si profesorii din scolile gimnaziale din Videle, Scurtu Mare, Talpa, Gratia, Poeni, Silistea, Cosmesti si Blejesti, alaturi de parinti, vor beneficia de un program educational implementat de "Da, si eu pot!" cu sustinerea OMV Petrom, care va consta in expuneri teoretice si proiectii de filmulete educative pe tema diabetului zaharat, sustinute de medicii clinicii Smart Nutrition. Va fi un dialog interactiv cu participantii, profesori, elevi si parinti - pe tema unui stil de viata sanatos in care sportul si miscarea in aer liber au un rol determinant.

Pe parcursul expunerilor participantii vor putea primi informatii utile despre simptomele, cauzele si remediile diabetului tip 1 si 2. Totodata, cei care sufera deja de diabet tip 1 si / sau tip 2 vor primi din partea medicilor implicati informatii despre tehnologiile medicale nou aparute in monitorizarea glicemiei si mai ales despre stilul de viata sanatos pe care ar trebui sa-l aibe, pentru a-si tine afectiunea sub control. Participantii vor beneficia de asemenea de sfaturile unei persoane cu diabet, Gabriela Airinei care in 2017 a facut "Turul Romaniei pe bicicleta - Da, si eu pot", fiind prima persoana cu diabet tip 1 care a realizat aceasta performanta. 

Campania isi doreste de asemenea sa aduca in atentia parintilor si a factorilor de decizie locali problematica afectiunilor din sfera diabetului, sa ofere informatii despre cum se pot recunoaste semnele diabetului la copii, ce masuri de preventie ce se pot lua in cazul unui eventual diagnostic de tip 2 si mai ales cum putem avea un stil de viata sanatos la scoala dar si acasa.

Cu ajutorul medicilor si asistentelor clinicii Smart Nutrition, prezenti in caravana "Acces la sanatate, acces la viata", se vor putea efectua pe baza de acord scris, testari de glicemie iar elevii vor fi incurajati sa interactioneze, sa puna intrebari celor avizati (medici, asistente) si, bineinteles persoanelor aflate in caravana. 

Participantii vor primi pliante de informare, cei mai activi dintre elevi vor fi premiati cu mici premii surpriza, iar comunitatile incluse in caravana vor primi glucometere care vor intra in dotarea Dispensarelor scolare sau Dispensarelor de comuna / Medici de familie. 

Intreg proiectul va oferi elevilor si profesorilor posibilitatea de a intelege cat de important este sa te mentii sanatos si chiar daca ai o problema de sanatate, sa lupti pentru tine, pentru a avea o viata cat mai apropiata de normal. 


Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de 58,3 milioane bep in 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 794 benzinari, la sfarsitul lui 2018, sub doua branduri, OMV si Petrom. 

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,9985%, iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu 27,8 miliarde de euro platiti sub forma de taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 / 2018.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala. 

Obiectivele de dezvoltare durabila (ODD)

Obiectivele de dezvoltare durabila (ODD) constituie agenda convenita la nivel global de catre actorii tuturor statelor si nu numai, pentru dezvoltarea durabila. ODD-urile au fost adoptate in 2015 de catre toate statele membre ale Natiunilor Unite ca un model de dezvoltare pana in 2030. Cele 17 obiective sunt definite ca o actiune comuna de urgenta a tuturor tarilor si tuturor actorilor care adera pentru a-si uni fortele, cu scopul de a oferi un viitor mai bun si mai durabil pentru toti. ODD-ul mentionat in aceasta stire corespunde obiectivului: SDG 4 - Educatie de calitate; SGF 15- Parteneriat pentru obiective; SDG 11- Orase si comunitati durabile.

Despre Clinica Smart Nutrition:

Clinica Smart Nutrition este un centru medical dotat cu aparatura de ultima generatie, care ofera pacientilor o abordare integrata a nutritiei, incluzand consultatii nutritionale, investigatii de metabolism si recoltare de analize, jurnal nutritional si consiliere psihologica. Echipa de nutritionisti a clinicii este alcatuita din medici specialisti in diabet, nutritie si boli metabolice, cu o bogata experienta clinica, activitati de cercetare derulate sau titlu de doctor in medicina. Printre acestia se numara si unul dintre cei 8 medici din Romania certificati de Federatia Mondiala a Obezitatii. Serviciile de nutritie ale clinicii sunt destinate atat persoanelor care doresc sa in greutate, celor care au nevoie de consiliere pentru un stil de viata sanatos, femeilor insarcinate, familiilor care doresc consiliere pentru alimentatia copiilor sau persoanelor care sufera de boli cronice si necesita nutritie terapeutic. 


Posted in: Sponsori