Acces la sanatate, acces la viata



Caravana "Da, si eu pot - Acces la sanatate, acces la viata derulata de A.P.A.A. - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, cu sprijinul OMV Petrom, Accu-Chek Ro si Sanamed, a incheiat o prima etapa.


Seria de prezentari despre diabet, viata sanatoasa si miscare in comunitatile din judetul Giurgiu a debutat luni 4 iunie la Scoala Gimnaziala Bolintin Vale. Am continuat la Scolile Gimnaziale din Floresti, pentru ca marti si miercuri sa mergem in Gaiseni, Vanatorii Mici, Roata de Jos si Cartojani.




Au fost zile pline, frumoase, ne-am intalnit cu elevii claselor 5 - 8, parinti, profesori si medici din localitatile vizitate. Am povestit despre ce inseamna diabetul tip 1 si tip 2, despre sport, miscare si alimentatie sanatoasa, despre turul Romaniei pe bicicleta si despre planurile pentru IntraCarpatian Tour.





Bucurosi de faptul ca elevii merg la scoala cu bicicletele, ne-am simtit bine intre ei si ne-au povestit cati kilometrii fac zilnic pe doua roti. Totodata, cu sprijinul Accu-Chek si acordul parintilor, am efectuat testari de glicemie, le-am daruit mingii de fotbal si fresbee-uri pentru orele de educatie fizica, ne-am imprietenit si am convenit sa ne vedem din nou curand pe biciclete.






Caravana continua dupa vacanta de vara in Ghimpati, Bulbucata, Clejani si Marsa.


Multumim partenerilor caravanei, OMV Petrom, Sanamed si Accu-chek.


OMV Petrom - Resourcefulness in 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil Resourcefulness. Ne propunem sa dezvoltam relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si companie prin solutii inovatoare. Ne concentram pe managementul apei si al CO2, inovatie si energii noi si educatie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etica si codul de conduita reglementeaza toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea partilor interesate sunt parte integranta a practicii comune de business.

"Tara lui Andrei" este principala platforma de implicare in comunitate. Din 2007 pana in prezent am alocat peste 44 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania.


APAA - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, s-a infiintat pentru a le oferi suport persoanelor si familiilor celor afectati de aceste boli. Principalele obiective ale Asociatiei sunt:

  • reintegrarea sociala si profesionala a pacientilor cu afectiuni autoimune;
  • consilierea de specialitate a pacientilor si familiilor lor;
  • impulsionarea responsabilizarii structurilor guvernamentale in problematica acestor boli.

Sanamed - Excelenta in monitorizarea si tratarea diabetului: Sanamed Hospital este cel mai mare spital privat dedicat exclusiv monitorizarii si tratarii diabetului si complicatiilor acestei boli. Aici ingrijim cu atentie pacientii pentru a atinge tintele de glicemie si a stopa efectele negative induse de diabet.


Posted in: Acces la sanatate