Raleigh Mustang - o bicicleta cu care as merge in jurul lumii!

Eram putin nedecis cand Dan Gioara, Rovelo Biciclete mi-a propus un ciclocross (gravel bike) pentru a face turul Romaniei. De ce? Pentru ca am mers exclusiv pe MTB si apoi, tot de la Rovelo am primit Raleigh Strada 6, o bicicleta cu ghidon drept. Dar, acea bicicleta a devenit indisponibila si a trebuit rezolvat putin cazul.
Dan, cum spuneam, mi-a propus Raleigh Mustang Sport, gravel bike, ghidon de cursiera, curbat...eram aproape convins ca o sa am dureri de muschi de care nu stiam ca exista, nu eram invatat cu pozitia pe cursiera, am fost chiar putin suparat. Dar, experienta lui Dan pe sosea si in ale sportului cu doua roti s-a dovedit de un real folos si mare dreptate a avut. Pai bicicleta asta este super pentru drumuri lungi, pentru ture de peste 100 km / zi, este rezistenta, robusta, usoara. Cadrul de aluminiu si furca de carbon sunt exact ce trebuie pentru a o face rezistenta pe drumurile nu foarte reusite din Romania. Bicicleta asta a avut montate coburi pe spate si a tras o remorca de 20 km. Dar nu a spus NU, nu s-a opintit niciodata, nu a carait niciodata!

Singura mica problema au fost franele, care datorita greutatii de suportat, mai ales pe coborari, au avut momente de oboseala. Au cedat la modul ca au aparut uzuri ale placutelor si zgomote la franare, chestie normala pe drumurile din Romania, pline de praf si alte impuritati, care incarca discurile si uzeaza prematur placutele. Franele Tektro Spyre dual actuated mechanical disc, din punctul meu de vedere sunt singurul punct putin mai slab al acestei biciclete, dar poate tot din cauza obisnuintei mele cu cele hidraulice, dar mai ales din cauza greutatii. 

Shimano Sora 2x9, rapoarte foarte bune pentru drumurile pe care am mers, nu am simtit nevoia de dinti in plus, chiar cu remorca.

Adevarata valoare si-a aratat-o la trecerea prin Pasul Prislop, e zi foarte grea, cu diferenta de nivel semnificativa, dar mai ales cu drumuri foarte proaste, santier, praf, multe gropi.

Cauciucurile Schwalbe Marathon Plus sunt geniale, nu am avut nicio pana, au mers in conditii extreme, gropi, praf, nisip, macadam, temperaturi de pana la 60 grade la nivelul asfaltului. In prima saptamana, in Oltenia, unde am nimerit cod portocaliu de canicula, asfaltul ajungea la temperaturi foarte ridicate, se auzeau cauciucurile cum se lipesc de sol. Chiar pe la Drobeta, cei care ne-au insotit au avut explozii din cauza caldurii, mi-am facut ceva griji, mai ales din cauza greutatii bagajelor. 

Una peste alta, Raleigh Mustang este o bicicleta pe care o recomand oricand pentru ture lungi, pentru ciclismul de anduranta. 

Multumim mult ROVELO Biciclete pentru tot suportul oferit in realizarea acestei aventuri! Multumim pentru sfaturi, sustinere si parteneriatul frumos, care este la inceput si speram sa fie cat mai lung.

Si cum aventura noastra a fost un party de 30 zile, avem o recomandare:  
Endless Com este leader pe piata din Romania in distributia de articole de unica folosinta pentru uz alimentar, articole de petrecere pentru copii (in special licente Disney), baloane, etc., avand ca furnizori firme de top din Europa si nu numai, cum ar fi Aristea, Amscan, Anagram, BBS, Gemar Balloons, Sempertex Balloons, Procos, Riethmueller, etc. Principalii parteneri Endless in Romania sunt Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, Profi, Real si Selgros.



Posted in: bicicleta